• Algemeen

  Hoe kun je je compositie bepalen?

  Compositie, het wordt nog wel eens vergeten hoe belangrijk het is. Ik ben als fotograaf continu bezig met het zoeken naar de juiste compositie. Door verschillende omstandigheden kun je dat niet helemaal perfect krijgen tijdens een fotoshoot zelf. Daarom is het zo fijn dat er programma’s zoals Lightroom of Photoshop bestaan.

 • Algemeen

  Wat zal ik niet zo snel fotograferen?

  Ik fotografeer vrijwel alles wat los en vast zit. Want ook in mijn vrije tijd pak ik nog wel eens mijn camera. Fotograferen vind ik gewoon super leuk! Toch zijn er bepaalde onderwerpen die ik niet zo snel vast zou leggen op de gevoelige plaat.
  Vandaag vertel ik je wat ik niet zo leuk vind om te fotograferen en waarom dat zo is.

 • Algemeen,  Vrij werk

  Fotoboekje: Winter Wonderland

  Het is alweer bijna twee weken geleden toen de wereld veranderde in een mooi Winter Wonderland. Normaal ben ik niet zo heel erg van het winterse weer, wat kou en vocht ik voor mij persoonlijk minder prettig (i.v.m. fibromyalgie). Toch wilde ik dit jaar ZO GRAAG sneeuw. En dat kreeg ik ook!
  Tot maar liefst 2x aan toe. Mijn geluk kon niet op.
  Bij de eerste keer sneeuw had ik geen shoots in de planning. Ik ben er dus lekker zelf op uit getrokken met camera om foto’s te maken. Het leek me leuk om nog even het mooie winterse landschap en details aan jullie te laten zien. En jullie er ook van de overtuigen dat foto’s laten maken in de winter écht heel erg leuk is! Kijken jullie mee naar mijn nieuwe fotoboekje?

 • Fotoshoot

  Hoe maak ik een selectie na een fotoshoot?

  Tijdens een fotoshoot maak ik natuurlijk zoveel mogelijk foto’s. Gemiddeld ligt dat voor een uurtje shooten rond de 250 tot 300 foto’s. Je zal nu wel denken: ‘zo die klikt een eind weg!’. En dat klopt. Er zit natuurlijk ook een keerzijde aan, want met zoveel foto’s moet je natuurlijk een selectie maken. Vandaag vertel ik je hoe ik een selectie maak.

 • Algemeen

  5 favoriete foto’s uit 2018

  2019 is alweer een weekje aan de gang. Lekker cliché om te zeggen dat 2018 snel is gegaan, maar het ís ook gewoon snel gegaan. Ik heb veel mooie en leuke shoots gehad in het vorige jaar. Het leek me daarom leuk om even terug te blikken op mijn shoots van afgelopen jaar met mijn 5 favorieten.

 • Bedrijfsportretten

  Zoek je nog een goed voornemen voor 2019? Ik start met bedrijfsportretten!

  Zo hey! Dit jaar is wel snel gegaan. Het was een bizar jaar, want getrouwd en mijn bedrijf officieel gestart. En ook nog eens een nieuwbouwhuis gekocht Allemaal een hoop spanningen (wel goede spanningen hoor!). Toch blijf ik bezig met ontwikkelen. Het zou ook niet goed zijn als ik zou stilstaan. Daarom was mijn voornemen om 2019 te starten met een nieuwe dienst, die ik via deze weg alvast aankondig!

 • Algemeen

  5x geslaagde telefoonfoto’s!

  Een foto maken is tegenwoordig erg voor de hand liggend. Eigenlijk heeft iedereen tegenwoordig wel een camera op zak. Namelijk de camera in je telefoon. De camera’s in de telefoons worden steeds beter, dus ook daarmee kun je hele toffe foto’s maken. Maar hoe kun je er voor zorgen dat het ook echt een geslaagde foto wordt? Ik geef je 5 handige tips, waarmee jij een knaller van een foto kunt maken met je telefoon.

 • Vrij werk

  Fotoboekje: Macrofotografie

  Ik fotografeer heel wat af, al jaren lang. Maar sinds dit bedrijf staan het maken van portretten wel bovenaan. Ondanks dat, fotografeer ik ook als hobby nog steeds heel graag. Ik ga er dan lekker een paar uurtjes op uit. Één van mijn favoriete technieken is macrofotografie. Voornamelijk bloemen en planten zijn bij mij een geliefd onderwerp met deze techniek. Aangezien ik jullie eigenlijk alleen maar portretfotografie laat zien, leek het mij leuk om een nieuwe categorie in het leven te roepen. De categorie ‘Vrij werk’ waarin ik dus ook al mijn andere foto’s laat zien. Ik laat gewoon foto’s zien die ik dus in mijn vrije tijd maak in de vorm van een online fotoboekje. Kijk je mee naar mijn macrofoto’s die ik laatst heb gemaakt?

error: Helaas, kopiëren mag niet.