Geen categorie

Hoe je als fotograaf zelf zoekt naar een bruidsfotograaf

Het is hier een tijdje stil geweest, maar dat was niet zonder reden. Ik ben namelijk in het huwelijksbootje gestapt en daarna lekker genoten van een lange huwelijksreis. Inmiddels ben ik weer helemaal up and running en dus is het ook weer tijd voor een leuk artikel van mijn hand.

Vandaag wil ik het eens hebben over hoe ik als fotograaf zelf een bruidsfotograaf heb gezocht. Ik kan je alvast verklappen dat ik héél erg kritisch was.

De juiste stijl

In de fotografie zijn er ontzettend veel stijlen, maar je bruidsreportage doe je maar één keer. Deze moet dus perfect zijn. Bekijk gerust veel fotografen en ontdek wat je mooi vind. Aan de hand daarvan kun je verder zoeken naar een fotograaf bij jou in de buurt.
Persoonlijk hou ik niet zo van de super lichte foto’s, zoals ook wel duidelijk hier op mijn site te zien is. Die stijl past mij niet zo. Ik heb dus gezocht naar een fotograaf die dicht bij mijn eigen stijl stond.

Budget stellen

Voor je hele bruiloft stel je een budget op, zo ook voor de fotograaf. Houd er rekening mee dat niet elke fotograaf een album in de prijs berekend. Vaak is dit los van de foto’s op de dag zelf en digitaal. Je bent dus niet verplicht om een album te maken, dat zou je ook zelf kunnen. Maar laten we eerlijk zijn dat een fotograaf wel echt kijk heeft op wat er in een album kan en hoort. 🙂

Hoelang wil je de fotograaf erbij hebben?

De meeste bruidsfotografen hebben een starttarief vanaf 4 of 6 uur. Daarna kun je voor elk uur bij betalen of bieden ze grotere pakketten aan. Weet jij al hoelang jij een fotograaf er bij wilt hebben? De hele dag? Of liever alleen bij de ceremonie en de fotoshoot? Dit zijn hele belangrijke dingen waarbij je stil moet staan.
Zelf kwam ik eigenlijk in de laatste week voor de bruiloft er achter dat ik ze liever toch van begin tot het eind wilde hebben i.p.v. 8 uur. Gelukkig waren ze zo flexibel om dit aan te passen.

Onze fotograaf

De fotograaf, of eigenlijk fotografen (we hadden er namelijk twee!), die wij hadden gevonden kwam dicht bij mijn eigen stijl van fotografie. Misschien niet erg verrassend, want dat is iets wat ik (en wij) erg mooi vinden. Ik spreek nog zeker bewondering naar hun werk uit en momenteel wachten we nog op ons album. Ook al zou ik dat misschien prima zelf kunnen, ik vind het fijn dat hun deze service verlenen en daarom maak ik er graag gebruik van.

In eerste instantie wilde ik (we!) de fotograaf maar een uurtje of 8. Maar toen ik in de week voor onze bruiloft zat te bedenken waar ik allemaal foto’s van wilde hebben, besefte ik me dat ik het met 8 uur niet ging redden. Ik wilde namelijk foto’s al vanaf dat we zouden aankleden tot en met het feest. Gelukkig kon dat en hebben we dus echt een super mooie herinnering aan deze dag!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Helaas, kopiëren mag niet.