Over Mij

Ben jij op zoek naar een fotograaf die jouw mooiste herinneringen vast legt? Maar houd je absoluut niet van poseren en al die gemaakte gezellige foto’s? Dan ben je in goed gezelschap. Ik weet hoe belangrijk mooie foto’s zijn en hoe vervelend het is om voor die camera te staan. Ik weet me ook nooit een houding te geven en dat geforceerde lachen is niets voor mij.

Juist daarom houd ik ervan om mensen vast te leggen precies zoals ze zijn en een mooie ontspannen omgeving. Ik werk het liefste met natuurlijk licht omdat dit het moment precies zo weergeeft zoals het is. Het maakt de foto’s echt. Ook vind ik het belangrijk dat jij je goed voelt en zal ik er daarom voor zorgen dat het geen gemaakte foto’s zijn, maar foto’s die weergeven wie jij echt bent.

Wie ben ik?

Mijn naam is Simone Haneveer en fotografie is bij mij met de paplepel ingegoten. Mijn vader had last van het fotografen-syndroom: de camera zat aan zijn hand vast gekleefd. Overal ging dat ding mee naartoe. Als klein meisje wilde ik dat natuurlijk ook en sinds die tijd is het zo gegroeid dat ook ik inmiddels het fotografen-syndroom van hem heb overgenomen.

DSP_ (3)

Hoe weet ik waar ik het over heb?

Door mijn liefde voor fotografie en het feit dat ik door mijn fibromyalgie niet naar een reguliere school kon besloot ik om een basis opleiding fotografie te volgen. Dit deed ik bij FotoVakschool in Boxtel. Deze school staat goed aangeschreven en bood mij een programma aan die ik ook met mijn weke-delen reuma kon volgen.

Uiteindelijk leer je wel door te doen, maar het is altijd fijn om een basis te hebben. Weten hoe je bepaalde instellingen zo neerzet dat de foto er op zijn mooist uit komt. Naast het technische gedeelte van fotograferen heb ik vooral ook goed geluisterd en gekeken naar wat de wensen zijn van anderen. Deze wensen sluiten enorm aan bij wat ik zelf belangrijk vind. En dat zijn natuurlijke foto’s waarbij wordt weergegeven wie jij echt bent. Daar ben ik me zelf ook op gaan richten.

Waarom ik doe wat ik doe

Herinneringen vastleggen door middel van fotografie is ontzettend van belang. Ik heb zelf ervaren hoe belangrijk het koesteren van mooie momenten is door mijn fibromyalgie. Jarenlang heb ik daardoor van bed naar bank geleefd en kon ik vrijwel niets. Tijdens goede momenten genoot ik daardoor des te meer. Niet voor niets dat ik zelf voor veel momenten de camera pak om het vast te leggen. Want eigenlijk is elke dag bijzonder.

Waarom is dit belangrijk voor jou?

Omdat ik de waarde in zie van bijzondere momenten maar ook momenten van alledag weet ik hoe belangrijk het is voor jou dat er mooie foto’s komen. Foto’s die laten zien wie jij bent op dat specifieke moment. Ik ben dan ook pas tevreden over een foto wanneer ik dat heb kunnen vastleggen.

Nog meer over mij

Als ik niet aan het werk ben dan ben ik ook creatief met andere dingen bezig. Denk daarbij aan sieraden en kaarten maken of diamond painting. Verder kan ik soms heel impulsief zijn en ik houd enorm van winkelen. Wil je me echt blij maken dan is een zakje chocolade rozijnen al genoeg. Verder ben ik een enorme kouwkleum, maar toch doe ik het liefst mijn fotoshoots buiten. Ik houd nu eenmaal enorm van de natuur!

Wil jij jouw mooiste momenten door mij laten vastleggen, neem dan contact met me op of bekijk de verschillende fotoshoots.

error: Helaas, kopiëren mag niet.