Geen categorie

Waarom ik graag op locatie fotografeer

Fotograferen zit denk ik echt in mijn bloed. Het is er – zo’n beetje – met de paplepel in gegoten. Voor mijn opleiding bij de Fotovakschool moest ik allerlei technieken natuurlijk leren. Toch heb ik één favoriet er aan overgehouden. En dat is fotograferen op locatie.

Wat maakt fotograferen op locatie zo leuk?

Het fotograferen op locatie is altijd uitdagend. De natuur gaat zijn eigen gang. Het mooie licht is er niet elke dag, zeker niet in Nederland, dus dat is een hele grote uitdaging! Toch ervaar ik het als ontspannend om in de natuur foto’s te schieten.

Bosrijke omgeving

Het is ook heel makkelijk voor mij om lekker op locatie te gaan fotograferen. Ik woon natuurlijk in een bosrijke omgeving. Er zijn genoeg plekjes waar je geweldige foto’s kunt maken. Overigens ben ik van mening dat je zelfs op een vuilnisbelt mooie foto’s kunt maken. Het is maar net hoe je de foto tot zijn recht brengt natuurlijk.

Geen studio voor mij

Voorlopig heb ik geen plannen voor een fotostudio. In elk seizoen kun je prachtige foto’s maken. Het enige is dat je wel een beetje weersafhankelijk bent. Bij slecht weer is het voor mij dan ook vanzelfsprekend om te fotoshoot te verplaatsen naar een andere datum. Zo krijg je toch jouw mooie foto’s zonder dat we omwaaien en wegspoelen 😉 .

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Helaas, kopiëren mag niet.